clanak False

Obilježen Hrvatski dan šećerne bolesti u Parku Maksimir

13.05.2023.
U suorganizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga i Grada Zagreba, u Parku Maksimir se danas održava javnozdravstvena akcija u povodu obilježavanja Hrvatskog dana šećerne bolesti, a među posjetiteljima bio je i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. 

„Grad Zagreb, zajedno s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga već dugi niz godina sudjeluje u akcijama za prevenciju i liječenje šećerne bolesti. Gotovo pola milijuna građana Hrvatske boluje od dijabetesa. Promocijom zdravog načina života, promicanjem zdrave ishrane i podizanjem javne svijesti o ovoj bolesti se može puno učiniti da smanjimo slučajeve i da živimo zdravije. Pozivam naše sugrađane da brinu o svom zdravlju, redovito provjeravaju razinu šećera u krvi i da aktivno provode što više vremena na otvorenom“ istaknuo je zamjenik Korlaet. 

Hrvatski dan šećerne bolesti posvećen je svim oboljelima, njihovim obiteljima te zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji su direktno i indirektno uključeni u proces liječenja ove kronične bolesti ali i svima onima koji promjenom svojih stilova života mogu utjecati na to da šećernu bolest izbjegnu ili je barem odgode neko vrijeme, a u slučaju da se ipak razvila, na vrijeme otkriju.

Danas u Parku Maksimir građani mogu izmjeriti šećer u krvi, krvni tlak te će imati priliku razgovarati s liječnicima, dijabetolozima, kineziolozima i nutricionistima. Uz navedeno, organizirano je i grupno vježbanje te brzo hodanje, s ciljem poticanja na fizičku aktivnost.

Gradske vijesti - 2023.