clanak False

Od 10. do 16. svibnja - Zagrebački energetski tjedan

Od 10. do 16. svibnja, u Zagrebu, održati će se prvi Zagrebački energetski tjedan koji, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, organiziraju Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske.
07.05.2010.


Od 10. do 16. svibnja, u Zagrebu, održati će se prvi Zagrebački energetski tjedan koji, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, organiziraju Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske. Sa porukom „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“, cijeli tjedan će obilježiti niz predavanja i radionica na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, kao i stručna predavanja priznatih europskih i hrvatskih znanstvenika na više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Održati će se i nekoliko tematskih tribina u koje su uključene institucije, strukovna udruženja, stručne udruge i udruge civilnog društva. Posebnu važnost zauzimaju događanja u Staroj gradskoj vijećnici gdje će biti prezentirana europska inicijativa Sporazuma gradonačelnika te skup svih regionalnih energetskih agencija koje djeluju u Hrvatskoj sa gostima i partnerima iz inozemstva.

Središnji događaj Zagrebačkog energetskog tjedna održati će se tijekom 15. i 16. svibnja (subota i nedjelja) 2010., na Trgu bana Josipa Jelačića prezentacijom proizvodnih programa i djelovanja tvrtki, poduzetnika i stručnih udruga koje djeluju na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Predviđeno je predstavljanje proizvoda i usluga te izravna komunikacija s građanima. 

Informacije o programu tijekom Zagrebačkog energetskog tjedna možete pronaći na www.zagreb-energyweek.info.


Program


Gradske vijesti - 2010.