clanak False

Oproštajni posjet veleposlanika Turske


Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Turske Nj.E. Umura Apaydina, koji se, kako je istaknuo, u prijateljskom Zagrebu osjećao kao kod kuće...

21.07.2010.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Turske Nj.E. Umura Apaydina.

U prijateljskom Zagrebu osjećao sam se kao kod kuće, istaknuo je ambasador, a gradonačelniku se posebno zahvalio na potpori i odnosu prema muslimanskoj zajednici, te na gostoprimstvu i srdačnosti Zagrepčana.

Na oproštajnom susretu u gradonačelnikovu salonu veleposlanik Turske istaknuo je između ostalog i dobre odnose Zagreba i Ankare koji se i dalje uspješno razvijaju, s čime se složio i gradonačelnik Bandić koji je istaknuo da će se kvalitetna suradnja i dobra praksa i dalje nastaviti.

Da podsjetimo, gradonačelnici Zagreba i Ankare Milan Bandić i Melih Gökçek potpisali su 27. listopada 2008. Povelju o razumijevanju i prijateljstvu glavnih gradova Hrvatske i Turske koja se u prvom redu odnosi na suradnju na području javnog prijevoza, planiranja grada, zaštitu okoliša, zdravstvo, zaštitu od požara i socijalne projekte.


Gradske vijesti - 2010.