clanak False

Otvoren 5. dječji sajam u Areni Zagreb

Puštanjem balona u zrak u društvu dvoje mališana, gradonačelnik Milan Bandić simbolično je otvorio trodnevni 5. dječji sajam koji se održava u Areni Zagreb.
01.10.2010.

Puštanjem balona u zrak simbolično je otvoren trodnevni 5. dječji sajam koji se održava u Areni Zagreb.

Vrpcu s balonima, u društvu dvoje mališana, presjekao je pokrovitelj Sajma, gradonačelnik Milan Bandić koji se zahvalio brojnim izlagačima iz Hrvatske i regije, te pohvalio organizatore što su u jednom od zagrebačkim športskih hramova organiziralo ovako uspješan i lijep sajam. Također, gradonačelnik je pozvao sve zagrebačke roditelje da sa svojom djecom, u ova tri dana posjete Sajam u Areni i besplatno prošetaju kroz privlačne dječje štandove iz kojih se mnogo toga može naučiti.

Inače, Dječji sajam namijenjen je djeci i njihovim roditeljima kojima je ponuđeno mnoštvo sadržaja edukativno zabavnog karaktera kroz koje će se djecu educirati o očuvanju okoliša, važnosti fizičkog kretanja za zdrav rast, važnosti zdrave prehrane i socijalizaciji sa službama koje brinu o očuvanju njihovog zdravlja i sigurnosti. Jedna od zanimljivosti je svakako i mogućnost da djeca, u društvu profesionalaca, obiđu vozilo hitne pomoći kao i vatrogasno vozilo.

Na kraju otvaranja, direktorica sajma, Maja Kojundžić, proglasila je Leonardu Boban, suprugu slavnog hrvatskog nogometaša Zvonimira, ambasadoricom Sajma za 2011.


Gradske vijesti - 2010.