clanak False

Otvoren puni profil Branimirove!

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet puni profil Ulice kneza Branimira, kojim je prva prošla povorka oldtimer vozila predvođena limenom glazbom ZET-a.
22.07.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet proširenu dionicu - 320 metara Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove. Punim profilom ovog povijesnog prometnog spoja, prva je prošla povorka oldtimer vozila predvođena limenom glazbom ZET-a.

Zahvalivši svima koji su radili na projektu, a posebice građanima na strpljenju, gradonačelnik Bandić podsjetio je kako se na rješavanje imovinsko-pravnih problema na dijelu od Heinzlove do Zavrtnice čekalo dugih sedam godina. A sad nam samo preostaje - najesen posaditi drveće uz šetnicu, rekao je.
Gradonačelnik je također istaknuo kako je realizacija sljedećeg velikog projekta već započela, jutrošnjim otvorenjem radova na Radničkoj. Završetkom njene rekonstrukcije, naredne godine će početi povezivanje Zagreba i Velike Gorice - tramvajskom linijom! Već sljedeći mjesec, najavio je, započinju radovi na projektu sljemenske žičare!

Podsjetimo, realizacija ovog kapitalnog prometnog projekta počela je još 2005. temeljitom rekonstrukcijom raskrižja Branimirova – Držićeva i izgradnjom Branimirove od Držićeve do ulice Crvenog križa, a u travnju 2013. dovršena je i prva faza dijela Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove ulice. Taj spoj je obuhvatio jedan kolnik sa po jednom prometnom trakom u svakom smjeru, a nakon što su u potpunosti riješena sva imovinsko pravna pitanja, krenulo se u izgradnju punog profila.

Dovršetkom druge faze izgradnje treće dionice Ulice kneza Branimira omogućen je cjelovit prometni tok od Glavnog kolodvora do Zagrebačke ulice u Dubravi. Proširenje ove dionice podrazumijevalo je izgradnju južnog kolnika, čime se prometnica širi na dva kolnika sa dvije prometne trake, zelenim razdjelnim pojasom i pješačko – biciklističkim stazama sa svake strane kolnika. Vrijednost svih radova, uključujući novu vodovodnu i plinovodnu instalaciju iznosi oko devet milijuna kuna.

Sljedeći korak je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na trasi produžetka Branimirove do Sesveta, zaključio je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.