clanak False

Otvoreno mobilno reciklažno dvorište u Gradskoj četvrti Gornji Grad - Medveščak

Na križanju Horvatovca i Ružičnjaka, gradonačelnik Bandić otvorio je mobilno reciklažno dvorište, u kojem će stanovnici GČ Gornji grad – Medveščak moći bez naknade predati i do 30 vrsta otpada.
01.06.2016.

Na križanju ulica Horvatovac i Ružičnjak, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je mobilno reciklažno dvorište, u kojem će stanovnici Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak moći bez naknade predati i do 30 različitih vrsta otpada.

Nakon Brezovice i Trnja, ovo je treće mobilno reciklažno dvorište u Zagrebu u kojem građani, bez naknade, mogu predati manje količine otpada, rekla je članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić, dok je voditeljica podružnice Čistoća Marina Lovrečki naglasila da su građani prepoznali mobilna reciklažna dvorišta i koriste ih. Mogu odložiti više od 30 različitih vrsta otpada te glomazni otpad iz domaćinstava. Smisao je mobilnih reciklažnih dvorišta da budu dostupna svim građanima, objasnila je Lovrečki dodavši da je u pripremi određivanje lokacije za još dva mobilna reciklažna dvorišta – u gradskim četvrtima Podsljeme i Trešnjevka Jug.

Osvrnuvši se na situaciju u GČ Črnomerec, gdje su stanovnici izrazili nezadovoljstvo lokacijom mobilnog reciklažnog dvorišta, gradonačelnik Bandić uputio je apel sugrađanima pozvavši ih da postignu dogovor sa Vijećem gradske četvrti, istaknuvši kako je postavljanje dvorišta u interesu samih građana. Mogu najaviti da ćemo s 1. kolovozom započeti s novim načinom odvoza otpada, o čemu ćemo više reći na konferenciji za novinare koja će se uskoro održati u prostorima Čistoće, dodao je gradonačelnik objasnivši da će se od tog datuma otpad odvoziti dva puta tjedno, umjesto dosadašnjih tri. Time će se, rekao je, smanjiti računi građana za 30%, a napravit će se uštede i u samome poslovanju podružnice Čistoća.

Radno vrijeme ovog mobilnog reciklažnog dvorišta bit će prilagođeno potrebama stanovnika, kako bi otpad mogli razdvojiti ujutro prije posla, ili navečer kad se vrate kući, zaključio je zagrebački gradonačelnik, pa je tako dao preporuku da ljetno radno vrijeme bude od 5 do 22 sata, a zimsko od 6,30 do 20 sati.