clanak False

Počela nova školska godina

Pritiskom na zvono u Osnovnoj školi Matka Laginje, gradonačelnik Milan Bandić označio je početak nove školske godine za nešto više od 100.000 zagrebačkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca.
06.09.2010.


Pritiskom na zvono u Osnovnoj školi Matka Laginje, gradonačelnik Milan Bandić označio je početak nove školske godine za nešto više od 100.000 zagrebačkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Nakon što je učenicima i njihovim učiteljima zaželio uspješnu školsku godinu, gradonačelnik je zajedno s ravnateljem škole Božidarom Bilaferom obišao i novouređene učionice Škole za suvremeni ples Ane Maletić čija se nastava odvija u OŠ Matka Laginje. Također, na 2. katu zgrade koji je plesna škola dosad koristila, uređene su četiri učionice te specijalizirana učionica za fiziku, kemiju i biologiju.

Prvog školskog dana gradonačelnik Bandić posjetio je i zagrebačke srednjoškolce, a za početak školske godine odabrao je neke od najboljih u Hrvatskoj. Gradonačelnik je uspješnu godinu zaželio učenicima i profesorima II. i VII. gimnazije u Križanićevoj, gdje su zamijenjeni dotrajali prozora u učionicama, a sve kako bi se sačuvala građevina u Križanićevoj koja je i zaštićeno kulturno dobro. 

Sportska gimnazija u Selskoj 119

Nakon Križanićeve, zagrebački gradonačelnik obišao je gradilište u Selskoj 119, gdje se uređuje objekt u kojem se trenutno nalazi učenički dom, a za otprilike 2,5 mjeseca, tamo bi se trebala preseliti i 275 učenika Športske gimnazije, koja već 16 godina, kao podstanar, nastavu održava na Kineziološkom fakultetu. O tome je prisutne izvijestio ravnatelj škole Slobodan Matković, napomenuvši da će se preseljenjem omogućiti nastava u jednoj smjeni za sportaše te će se stvoriti uvjeti rada koji će odgovarati njihovim potrebama. Trenutno se u Selskoj uređuje 10 učionica, tri specijalizirane učionice, učionica za informatiku, tri za izbornu nastavu te svi potrebni administrativni, zajednički i prateći prostori na ukupnoj površini od 3000 m².

Sportska gimnazija galerija fotografija


Gradske vijesti - 2010.