clanak False

Predsjednica Grabar-Kitarović posjetila zagrebačku Gradsku upravu

07.02.2019.
(Hina) - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu izmještanja svoga ureda po Hrvatskoj posjetila je u četvrtak zagrebačku Gradsku upravu, gdje su je dočekali domaćini gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, a ona im je zaželjela da "još više razvedre lice Zagreba kroz daljnju izgradnju fasada", posebno kad je riječ o energetskoj učinkovitosti.

"Želim iskoristiti ovu prigodu i čestitati vam svima na postignućima i uspjehu za uspjehom koji grad Zagreb postiže u europskim, ali i svjetskim okvirima", poručila je predsjednica koja je zagrebačke čelnike posjetila nakon 20 izmještanja ureda, od Poreča i Umaga, preko Pule do Međimurja, Dubrovnika i Iloka.

Istaknula je da se Zagreb na turističkom planu profilira kao jedna od najpoželjnjijih europskih destinacija, te izrazila zadovoljstvo što zajedno sudjeluju u organizaciji Adventa, a uskoro će dovršiti projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za Zagreb i sve građane.

Spomenula je i susret s obrtnicima, napomenuvši da, unatoč porastu broja zagrebačkih obrtnika, tu ima još puno deficitarnih zanimanja, poput prerade kože, tekstilne industrije i zlatarstva. "Znamo da je preduvjet razvoja i kralježnica gospodarstva malo i srednje poduzetništvo, pa se nadam da će i Zagreb nastaviti poticati poduzetništvo i obrtništvo", poručila je.
 
Bandić je pak predsjednici zaželio dobrodošlicu u Zagreb i poželio joj da se osjeća kao da je na Pantovčaku, istaknuvši da gradsko čelništvo čini sve da Zagreb i Hrvatska napreduju na području demografske politike, znanja i obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde, otvorenosti i sigurnosti, multkulturanosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti. 

Mikulić je rekao da je Gradska skupština sastavljena od različitih političkih opcija, ali je svim zastupnicima zajednička ljubav i briga za Zagreb. Izrazio je ponos zbog zastupljenosti žena u Gradskoj skupštini - 17 od 51 gradskog zastupnika, čime Zagreb ima bolji prosjek od nacionalne razine. 

"Poruku koju ćemo danas zajedno poslati jest da dajemo podršku politici kojoj je cilj poboljšanje standarda naših sugrađana, napredak gospodarstva, znanstvene zajednice, javne uprave, zdravstva, socijalne skrbi, prometne infrastrukture, zaštite okoliša i brojnih ostalih područja vezanih za kvalitetu života", kazao je. 
 
Predsjednica je potom otišla na Zagrebački velesajam u Zagrebački inovacijski centar (ZICER), a obići će i naselje Podbrežje, zagrebački model stanogradnje s pratećom izgradnjom komunalne i društvene infrastrukture. Programom je predviđen i obilazak centra grada - Radićeve i Tkalčićeve ulice.

Posjetom zagrebačkoj Gradskoj upravi završile su aktivnosti Grabar-Kitarović vezane uz izmještanje Ureda predsjednice Republike. 

Gradske vijesti - 2019.