clanak False

Predstavljena dva nova motocikla za pilot projekt Hitna pomoć na motociklima

08.05.2019.
Danas je u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić pozdravio prisutne na predstavljanju dva nova motocikla za pilot projekt Hitna pomoć na motociklima.

Riječ je o projektu Hitne medicinske pomoći na motociklu kojeg je Nastavni zavod za hitnu medicinu, u suradnji s Gradom Zagrebom, počeo provoditi 2016. godine kada su nabavljena dva motocikla.
 
Zahvalivši ravnateljici Zavoda dr.sc. Silviji Hunyadi Antičević te medicinskom osoblju gradonačelnik je istaknuo kako zagrebačka hitna pomoć broji preko 400 ljudi, a dnevno primi oko 1200 poziva. Siguran sam kako će dva nova motocikla biti od pomoći našim sugrađanima, rekao je.

Nabavit ćemo ih još, jer Zagreb kao najveći hrvatski grad s 800 000 stanovnika iziskuje i traži de se podiže letvica i da se nabavljaju nova prometna sredstva. Glavni nam je cilj smanjiti broj minuta do dolaska na intervenciju.

Ravnateljica Hunyadi Antičević naglasila je kako je nova sezona Hitna pomoć na motociklima započela 2. svibnja i to nabavom dva nova motocikla te je dodala kako će u Zagrebu djelovati tri medicinska tima, u Dorđićevoj, u Maksimirskoj te na Jarunu.

Naši motociklisti na mjesto intervencije stignu za 4 minute i 54 sekunde, dok standardno vozilo stigne za 7 minuta i 13 sekundi, rekla je zahvalivši gradonačelniku i Gradskom uredu za zdravstvo na njihovoj podršci.

Ravnateljica je također dodala kako je zagrebačka hitna pomoć jedina u Hrvatskoj koja u svojoj ekipi ima tim T3 – tehničari na motociklima, a koji su se u protekle tri sezone pokazali veoma uspješnima. Prošle godine imali su 713 intervencija, od kojih su 190 obavili sami. Više od 50 posto intervencija bilo je u samom centru grada gdje motocikli zbog brzine i okretnosti pokazuju svoju pravu vrijednost, kazala je.

Gradske vijesti - 2019.