clanak False

Predstavnici bošnjačke nacionalne manjine kod gradonačelnika

* Konvoj Da se nikad ne zaboravi *

Gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas u prostorima gradske uprave s predstavnicima Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predvodio zamjenik predsjednika Vijeća Irhad Meheljić...
20.04.2010.


* Konvoj Da se nikad ne zaboravi

Gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas u prostorima gradske uprave s predstavnicima Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predvodio zamjenik predsjednika Vijeća Irhad Meheljić, u društvu s članovima Kemalom Bukvićem i Adnanom Demirovićem.

Gosti su gradonačelnika upoznali s tijekom priprema za IV. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja Da se nikad ne zaboravi, koji u posjet Memorijalnom centru u Potočarima kreće 28. svibnja, radi odavanja počasti nevino stradalim Bošnjacima u srebreničkom genocidu, u srpnju 1995. 

Ovogodišnja je novost, suradnja sa zagrebačkim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, zahvaljujući kojoj će se Konvoju pridružiti petnaestak profesora povijesti zagrebačkih srednjih škola, a sljedeće bi se godine trebali uključiti i najbolji učenici povijesti. 

Gradonačelnik Bandić, inače počasni građanin Srebrenice, i, kako su naglasili gosti, jedan od stupova projekta Da se nikad ne zaboravi, pohvalio je inicijativu uključivanja profesora i učenika koji će na taj način, rekao je, dobiti cjelovitu sliku toga tragičnog događaja.


Gradske vijesti - 2010.