clanak False

Presica: Dan Grada Zagreba u Pečuhu

Konferencijom za novinare u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport najavljena je manifestacija Dan Grada Zagreba u Pečuhu kojom će se, u srijedu, 15. rujna, kulturni Zagreb predstaviti tamošnjoj publici.
13.09.2010.

Konferencijom za novinare u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport najavljena je manifestacija Dan Grada Zagreba u Pečuhu kojom će se, u jednoj od ovogodišnjih Europskih prijestolnica kulture, u srijedu, 15. rujna, kulturni Zagreb predstaviti tamošnjoj publici. Prisutne je o tome izvijestila Laura Topolovšek, načelnica Sektora za kulturu koja je naglasila kako se radi o nastavku suradnje Zagreba i Pečuha sukladno potpisanoj Povelji o prijateljstvu i suradnji koja posebno ističe kulturnu suradnju dvaju gradova. 

U sklopu manifestacije kojoj je tema Mladi za mlade Zagreb će se Pečuhu predstaviti kazališnom predstavom Olivera Frljića „Strah u ulici lipa“ Gradskog kazališta Žar ptica, dvoje kustosa predstavit će novu zgradu MSU-a, te predstaviti video radove iz zbirke Muzeja pod nazivom „Eksperimentatori i njihova djeca“, a u večernjim satima održat će se i Koncert studenata Muzičke akademije u Zagrebu.

Manifestaciju će, u info centru u Pečuhu, zajednički otvoriti gradonačelnici Zagreba i Pečuha Milan Bandić i Zsolt Páva, a Grad Pečuh osigurati će smještaj za goste i tehničke usluge, dok je Grad Zagreb financirao put i honorare za umjetnike. 

Inače, konferenciji za novinare su uz načelnicu Lauru Topolovšek, prisustvovali Marija Sekelez, ravnateljica dječjeg Teatra Žar Ptica, Dalibor Cikojević, prodekan Muzičke akademije, Leila Topić, kustisica MSU-a te Vladimir Stojsavljević, savjetnik za izvedbene umjetnosti i međunarodne manifestacije.


Gradske vijesti - 2010.