clanak False

Prijem za sudionike Međunarodne konferencije "Tandem plus"

Pročelnik Ureda gradonačelnika, Miro Laco, primio je danas u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, sudionike Međunarodne konferencije Transnacionalne mreže Tandem Plus koja se u Zagrebu održava od 15. do 18. lipnja.
17.06.2010.

Pročelnik Ureda gradonačelnika, Miro Laco, primio je danas u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u zgradi gradske uprave, sudionike Međunarodne konferencije Transnacionalne mreže Tandem Plus koja se u Zagrebu održava od 15. do 18. lipnja.

Radi se o Mreži koja radi na osmišljavanju projekata i ideja, koji se tiču ravnopravnosti spolova, borbe protiv diskriminacije, razvijanja projekata u području socijalne isključenosti i sličnih područja, a sa ciljem poticanja na zapošljavanje skupina i pojedinaca isključenih i marginaliziranih u društvenoj zajednici.

Uz želje dobrodošlice, pročelnik je izrazio zadovoljstvo što je Grad domaćin konferencije koja se bavi vrlo važnim socijalnim i kulturnim pitanjima za društvo i pojedince te istaknuo uvjerenje da će Konferencija postići željeni učinak i potaknuti daljnju suradnju Grada i svih organizacija u okviru Tandem Plus mreže, a ujedno potaknuti i hrvatske organizacije da se priključe Mreži.

U ime Mreže, Gradu Zagrebu, njegovu gradonačelniku i pročelniku Ureda, na podršci se zahvalio predsjednik, Samir Amor Teba iz Lillea, koji je istaknuo kako u Grad Zagreb imaju puno povjerenje. Predsjednik Mreže informirao je i da Tandem Plus službeno postoji od 2008., te da je u Mrežu trenutno uključeno 10 zemalja i 14 organizacija.

Mreža, između ostalih, obuhvaća partnere iz Njemačke, Francuske, Italije, Portugala, Slovačke i Španjolske, a Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za zdravstvo i branitelje, u Mreži aktivno sudjeluje kroz dva projekta : Dobra stara Europa i Djelovanje lokalnih zajednica u okviru EU-a.


Gradske vijesti - 2010.