clanak False

Projekt ERASMUS plus

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi sudionike projekta ERASMUS+  – My work is my future. 
11.05.2016.
U ime gradonačelnika Milana Bandića, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi sudionike projekta ERASMUS+  – My work is my future, koji su ih pobliže upoznali s dosadašnjim radom i ciljevima ovog međunarodnog projekta. U dvogodišnjem projektu sudjeluju ravnatelji, nastavnici i učenici iz zemalja partnera Rumunjske, Poljske, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, Slovačke i Hrvatske, a sredstva su osigurana kroz fondove Europske unije.

Prema riječima predstavnice koordinatora projekta, Monike Smrekove, cilj ovog programa je doprinijeti smanjenju ranog napuštanja škole kao i povećanju broja visokoobrazovanih kadrova spremni za konkuriranje na tržištu rada u zemljama sudionicama. Poseban naglasak stavljen je na učenike s intelektualnim poteškoćama čije su prilike na tržištu rada ograničene te na podršci zemljama člancima i partnerskim zemljama u modernizaciji obrazovnih sustava za posebne potrebe ovih učenika. Širi ciljevi projekta uključuju promocija istraživanja o europskoj integraciji, razvijanje amaterskog sporta te pružanje mladim ljudima priliku da poboljšaju svoje vještine i znanja studiranjem i osposobljavanjem u inozemstvu.

Poželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb i Hrvatsku, pročelnik Lovrić istaknuo je kvalitetnu suradnju među sudionicima i koordinatorima kao ključnu polugu za razmjenu iskustava, znanja i novih metoda obrazovanja, koja je ujedno i temelj za kvalitetne rezultate koji doprinose ugledu škola sudionika.

Prema riječima ravnateljice Srednje škole – Centra za odgoj i obrazovanje Zagreb, Đane Baftiri, projektom ERASMUS+  će se poboljšati institucionalna suradnja između obrazovnih ustanova, raznih javnih i privatnih organizacija te udruga kako bi se potaknuo razvoj i implementacija inovativnih praksi u obrazovanju.

Sudionici projekta su, u znak zahvalnosti na podršci i gostoprimstvu, darovali Gradu prigodnu skulpturu sove koju su učenici izradili od recikliranih materijala.

Gradske vijesti - 2016.