clanak False

Otvorenje izložbe Vukovar i Škabrnja u Zagrebu - 25 godina poslije

Gradonačelnik Milan Bandić je s Katom Zadro, suprugom Blage Zadre, jednog od najvećih heroja Domovinskog rata, otvorio izložbu Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 25 godina poslije.
14.11.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je s Katom Zadro, suprugom Blage Zadre, jednog od najvećih heroja Domovinskog rata, u auli Gradske uprave otvorio izložbu Vukovar i Škabrnja u Zagrebu – 25 godina poslije.

Zahvaljujući organizatorima, gradonačelnik Bandić je istaknuo kako ova izložba ima samo jednu zadaću i to da svima nama, nakon 25 godina,  približi stradanja Vukovara i Škabrnje, jer se ona ne smiju zaboraviti.

Sjećanje na žrtvu, sjećanje na nešto veliko za što smo se 1991. krvlju borili nas je danas okupilo ovdje na otvaranju izložbe fotografija, rekao je predsjednik udruge Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb – Trnje, Milan Zanoški te je sve zamolio da i ove godine zapale svijeće u Ulici Grada Vukovara i Vukovarskoj ulici, večer uoči Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

Manda Patko, svjedokinja vremena i predsjednica udruge Vukovarske majke je pozdravila prisutne te je napomenula da je Vukovar prije rata bio jedan od bogatijih gradova u Republici Hrvatskoj, a da je danas najsiromašniji i najskuplji. Moramo zapisati što se na ovim prostorima događalo!

Na izložbi koju organiziraju Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Klub veterana 148. brigade HV Zagreb – Trnje i udruga Vukovarske majke su izložene fotografije iz medija koji su pratili stradanja Vukovara i Škabrnje od 1991. do danas: Svezak Vukovarskih novina u vrijeme progonstva, izložak replike Ranjeni Isus Vukovarski, dva likovna umjetnička djela, 25 lampaša u obliku vodotornja te određeni predmeti tematski vezani uz stradanja Vukovara i Škabrnje.

Izložba se može pogledati do 21. studenoga u auli Gradske uprave, Trg  Stjepana Radića 1.


Gradske vijesti - 2016.