clanak False

Predstavljanje brošure Pravilna prehrana u dječjim vrtićima Grada Zagreba

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića danas je u Staroj gradskoj vijećnici predstavljena brošura Pravilna prehrana u dječjim vrtićima Grada Zagreba.
16.12.2016.

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića danas je u Staroj gradskoj vijećnici predstavljena brošura Pravilna prehrana u dječjim vrtićima Grada Zagreba.

Brošura je nastala kao rezultat suradnje Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u sklopu istoimenog projekta što će se odvijati pod motom Imam pravo rasti zdravo!

Riječ je o edukativnom materijalu s ciljem upoznavanja zajednice – prvenstveno roditelja i stručnih osoba koje skrbe o prehrani djece u predškolskom odgoju o važnosti usvajanja zdravih prehrambenih navika.

Zahvalivši svim prisutnima na vrijednoj inicijativi u korist naših najmlađih, gradonačelnik Milan Bandić je među ostalim naglasio i važnost zdrave prehrane te dodao – Ovo je mali poklon Grada Zagreba i gradonačelnika za Božić i Novu godinu svim obiteljima i kikićima kako bi kvalitetnije jeli, rasli te osigurali hrvatsku i zagrebačku budućnost .

Kako je rekao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić – nakon gotovo deset mjeseci rada na ovom projektu osigurali smo sve potrebne uvjete za implementaciju projekta, izradili standardizirane jelovnike, educirali smo osoblje tako da primjena jelovnika u svim gradskim vrtićima može početi od 2. siječnja 2017. godine.
 

Gradske vijesti - 2016.