clanak False

Predstavnici Udruge fra Mladen Hrkač kod gradonačelnika

Predstavnike Humanitarne udruge fra Mladen Hrkač primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima. 
21.11.2016.
Predstavnike Humanitarne udruge fra Mladen Hrkač primio je danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima.

Predsjednik Nadzornog odbora Udruge Zlatan Mijo Jelić posebno se u ime svih članova udruge zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima za svu dosadašnju pomoć koju daje Udruzi. Cijelo ovo vrijeme imamo jako dobru suradnju s Gradom Zagrebom koji nam je dosada od svih državnih i lokalnih institucija najviše pomagao.

Potaknuti doprinosom i djelovanjem fra Mladena Hrkaća, kako u crkvi u Dubravi tako i u Širokom Brijegu, kao i njegovim nesebičnim dugogodišnjim pomaganjem bližnjima, Udruga je prije 4,5 godine osnovana s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje.

S obzirom na važnost ove Udruge te činjenicu da Udruga treba adekvatan prostor za rad kako bi smještajne kapacitete objedinili na jednom mjestu, gradonačelnik Bandić je najavio skoro rješenje tog problema građenjem Doma fra Mladen Hrkač na gradskom zemljištu u Dubravi.

Kako se čulo, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić istaknuo je da slijedi izrada tehničke dokumentacije, usklađenje katastra i zemljišne knjige  nakon čega bi se moglo krenuti s pravom građenja na zemljištu na Aveniji Gojka Šuška.

Predsjednik Udruge Ivan Soldo iskazao je namjeru da se u novom prostoru može istovremeno smjestiti 100-tinjak osoba u 50 smještajnih jedinica različitog karaktera (za osobe s invaliditetom, majke s djecom, za one koji trebaju izolaciju prilikom boravka na liječenju i sl) kojima bi se za vrijeme boravka u Zagrebu, osim smještaja, osigurao i topli obrok, pomoć pri administraciji i sl.

U ove četiri i pol godine postojanja kroz Udrugu je prošlo preko 3 300 korisnika, a ove smo godine dobili i prestižnu nagradu europskog parlamenta Građanin godine kao najbolja humanitarna udruga u Hrvatskoj, istaknuli su gosti.

 

Gradske vijesti - 2016.