clanak False

Predstavnici Hrvatskog centra Beč kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatskog centra Beč Petra Tyrana i Gabrielu Novak-Karall, a glavna tema razgovora bio je Hrvatski bal u Beču.
15.12.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je u Gradskoj upravi predstavnike Hrvatskog centra Beč Petra Tyrana i Gabrielu Novak-Karall.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji tradicionalnog Hrvatskog bala u Beču i razvitku suradnje na kulturnom planu, istaknuo je u izjavi za medije nakon sastanka Petar Tyran, napomenuvši da su nakon sastanka optimističniji budući da su naišli na razumijevanje. Gradonačelnik Bandić nam je obećao podršku za ovaj tradicionalni kulturni, ali i gospodarski i politički događaj, a nadamo se i nastavku suradnje, za početak, u obliku razmjene glazbenih događanja.

Petar Tyran dodao je da se postojanje Hrvata u Beču prvi puta spominje još 1609., a da je događanje kao što je Hrvatski bal u Beču mjesto na kojem možemo predstaviti svoju kulturu i običaje. U Parkhotelu Schonbrunnu očekujemo oko 1.000 posjetitelja, među kojima brojne visoke uzvanike iz Hrvatske, kao i gradonačelnika Milana Bandića.
 

Gradske vijesti - 2016.