clanak False

European enterprise promotion awards

Grad Zagreb dobitnik je još jednog europskog priznanja: projekt Zagreb - poduzetan i odgovoran grad osvojio je II. mjesto u kategoriji Odgovorno i uključivo poduzetništvo.
28.11.2016.

Zagreb – poduzetan i odgovoran grad, projekt Gradskog ureda za gospodarstvo i Gradskog ureda za branitelja, ušao je u uži izbor za EEPA nagradu (European Enterprise Promotion Award) koja se u Europskoj uniji dodjeljuje već 10 godina.
Naš je projekt 24. studenog na ceremoniji u Bratislavi osvojio drugo mjesto, odmah iza projekta grada Rotterdama. Činjenica da je Grad Zagreb u konkurenciji većoj od 340 prijavljenih projekata s područja EU bio nominiran u kategoriji Odgovorno i uključivo poduzetništvo je uspjeh za Hrvatsku.


Zagrebački projekt Javne radne aktivnosti za dugotrajno nezaposlene hrvatske branitelje i građane grada Zagreba što ga provodi Gradski ured za branitelje, kao i niz drugih mjera i aktivnosti Gradskog ureda za gospodarstvo kojima se potiče razvoj poduzetništva (Zagreb Connect, Plavi ured -Zagreb za poduzetnike i Samozapošljavanje) rezultirali su povećanjem zapošljavanja.  

Projekt je prepoznala mreža gradova EUROCITIES uvrstivši ga među 12 najboljih primjera europske prakse u promicanju socijalne uključivosti kroz zelene poslove, a Grad ovaj projekt planira prijaviti za EU fondove radi uključivanja  i ostalih nezaposlenih skupina.

EEPA odaje priznanje uspješnim projektima koji potiču poduzetništvo i razvoj malog gospodarstva što ga tijela javne vlasti provode samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu. Od tada pa do danas, kroz projekte koji su se natjecali na EU razini, potaknuto je osnivanje preko 10.000 novih tvrtki.

Gradske vijesti - 2016.