clanak False

Proslava Dana Obrtničke komore Zagreb

23.03.2023.
Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević prisustvovao je Svečanoj sjednici Obrtničke komore Zagreb, što se održala u Obrtničkom domu u povodu njihove 28. obljetnice.

„Vi ste stup našeg gospodarstva“ rekao je gradonačelnik Tomašević okupljenim obrtnicima te istaknuo kako su na jučerašnji dan prije tri godine zagrebački obrtnici dali veliki doprinos u sanaciji posljedica potresa. „Tad je trebalo i vodoinstalatera, i zidara, i krovopokrivača, a treba ih i danas, sve više kako ide obnova.“ Izrazio je zadovoljstvo što u Zagrebu ima više od 20.000 obrtnika, a  taj broj i dalje raste. Također je naglasio i ekološku stranu proizvodnog i tradicijskog obrta kao i važnost poticanja mlađih generacija da se okrenu domaćoj, lokalnoj proizvodnji.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar podsjetio je okupljene na brojne izazove s kojima su se obrtnici susretali u posljednje vrijeme, od katastrofalnog potresa, preko korone do prelaska na euro. Između ostaloga, Trojnar je najavio i održavanje još jednog Zagrebačkog obrtničkog sajma na Velesajmu, što će se održati u travnju.

Da su Grad Zagreb i Zagrebačka županija gospodarska lokomotiva Hrvatske naglasio je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, a predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović pozvao je na daljnju dobru suradnju Grada i obrtnika. Okupljene je pozdravio i vršitelj dužnosti ravnatelja Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović.

Ovom prilikom, zagrebačkim obrtnicima uručena su priznanja za postignute poduzetničke uspjehe kao i za promicanje i potporu obrtništva.

Gradske vijesti - 2023.