clanak False

Prvi dan nastave u novim školama Ivanja Reka i Vidovec

09.09.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika, djelatnika i učenika danas je otvorio novoizgrađenu Osnovnu Školu Ivanja Reka i novu školu u Vidovcu, novoizgrađeni objekt Osnovne škole Markuševec.

Ivanja Reka će nakon dugo godina dobiti jednu od najljepših škola u gradu s kapacitetom od 720 učenika. Danas, na prvi dan školske godine, otvaramo dvije novosagrađene škole u Zagrebu, koliko ih nije otvoreno u cijeloj Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina, rekao je gradonačelnik te je naglasio da će Grad i nadalje ulagati u gradnju i obnovu škola, posebice što Zagreb proživljava pozitivni demografski trend. Učenicima i njihovim učiteljicama i učiteljima je poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Naselje Ivanja Reka je dobilo veleban školski objekt na površini od 7 200 kvadratnih metara s 15 učionica, trodijelnom sportskom dvoranom, polivalentnim prostorima i velika vanjska osvijetljena nogometna, košarkaška te rukometna igrališta. Školu će na početku pohađati 272 učenika s područja Ivanje Reke i Resnika. Nastava će se održavati u jednoj smjeni u 16 razrednih odjela i u dvije skupine produženog boravka, istaknula je ravnateljica OŠ Ivanja Reka Renata Buljan. Dodala je da je nova škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom te da je predviđen rad u jednoj smjeni, čime se omogućuju brojni sadržaji dodatnoga, izvannastavnog i izvanškolskog rada te produženog boravka. Sve to ukazuje da će škola postati neizostavni subjekt zbivanja u lokalnoj zajednici i tako ovaj kraj učiniti ugodnijim mjestom za svakodnevni život i rad. U izgradnju OŠ Ivanja Reka je investirano 96,3 milijuna kuna.

Neka ove dvije novosagrađene škole budu poticaj Vladi RH i neka Vlada slijedi primjer Grada Zagreba u osiguravanju uvjete školarcima kako bi ostvarivali što bolji uspjeh! U Zagrebu se ove godine upisalo 8 300 prvašića, što je više nego lani, a čak 1 500 više negoli prije deset godina, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Nakon Ivanje Reke je otvorena nova škola u Vidovcu, novi objekt Osnovne škole u Markuševcu. Škola ima osam učionica i moderno opremljenu sportsku dvoranu sa svim pratećim sadržajima. Podsjećamo, izgradnja škole u Vidovcu je započela krajem 2017., a osim spomenutih učionica i sportske dvorane, sadržava još kuhinju s blagovaonicom, prostoriju namijenjenu održavanju svečanosti te veliku terasu.

Ravnateljica Gordana Horvat je istaknula da je 148 učenika dosada pohađali matičnu školu u Markuševcu, a do koje je Grad Zagreb organizirao prijevoz tijekom gradnje nove škole. Djeca su zadovoljna i vesele se što će od danas pohađati svoju novu modernu školu, a u kojoj će se, što nam je izuzetno važno, nastava održavati u jednoj smjeni, rekla je. Investicija je iznosila 31,3 milijuna kuna.

Gradske vijesti - 2019.