clanak False

Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež - prijatelj djece

Nakon što je u veljači proglašena Bolnicom - prijateljem djece, u krugu Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež u Kukuljevićevoj danas je, uz prigodnu svečanost, otkrivena i natpisna ploča...
06.05.2010.


Nakon je što je u veljači, odlukom Koordinacijskog odbora za provedbu akcije Za osmjeh djeteta u bolnici, Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež u Kukuljevićevoj proglašena Bolnicom – prijateljem djece, danas je gradonačelnik Milan Bandić u društvu ravnateljice bolnice Nede Grgić i članice Koordinacijskog odbora akcije Milke Valpotić otkrio počasnu natpisnu ploču.

Bolnica punih 40 godina djeluje kao zdravstvena ustanova u kojoj se liječe djeca i adolescenti iz cijele Hrvatske, na bolničkim odjelima, dnevnoj bolnici i u specijalističko-konzilijarnom odjelu te je ocijenjena kao mala, učinkovita, stručno uspješna i visoko likvidna bolnica, istaknula je ravnateljica bolnice te zahvalila gradonačelniku i Gradu Zagrebu na razumijevanju i pomoći u podizanju standarda i uvjeta rada u ovoj bolnici.

U posljednjih sedam godina u bolnicu i osoblje se mnogo ulaže, a, kako se čulo, postavljena su neprobojna stakla, novi namještaj, postavljen je video nadzor, obnovljeni su sanitarni čvorovi, kuhinja, dvorište, napravljena je platforma za invalide te je nadograđen novi prostor.

Gradonačelnik Bandić čestitao je ravnateljici i cijelom osoblju bolnice koji su uložili i ulažu mnogo truda da svojom stručnošću omoguće pacijentima što bolju zdravstvenu njegu, te naglasio da će i dalje podupirati svaku reformu koja pomaže radu za dobrobit svih ljudi. 
 


Gradske vijesti - 2010.