clanak False

RUJANFEST NA BUNDEKU

Od 24. do 30. rujna, na Bundeku će se održavati Rujanfest - kulturno-zabavna manifestacija po uzoru na minhenski Oktoberfest koja bi s godinama trebala postati zagrebačka tradicija.
18.09.2008.

Od 24. do 30. rujna, na Bundeku će se održavati Rujanfest - kulturno-zabavna manifestacija po uzoru na minhenski Oktoberfest koja bi s godinama trebala postati zagrebačka tradicija.

Svečano otvaranje Rujanfesta označit će nastup Novih fosila, a kako bi program na najbolji način privukao i zabavio publiku od 9 do 99 godina organizatori : Grad Zagreb, Koncertna direkcija Zagreb i tvrtka Fest, koja već godinama organizira Karlovačke dane piva, najavljuju program u čak osam šatora i tri glavne pozornice kako bi svi mogli uživati u više od 20 vrsti piva i u bogatoj kulinarskoj ponudi. U zasebnim tematskim šatorima bit će predstavljena ; Kontinentalna Hrvatska, Konoba Dalmacija, Istra-Lika i Slavonska kuća. U preostala četiri šatora smjestit će se tematski glazbeni programi : etno, rock & urban music, el. & techno stage, te šator s miksom popularne narodne i zabavne glazbe. Na 15 degustacijskih štandova u šatoru Hrvatskog sela posjetiteljima će se nuditi tradicionalna gastro ponuda hrvatskog sela, uz svakodnevne degustacije kulena, sira, vina i pršuta...

Na otvorenom prostoru ispred šatora održat će se natjecanja „Kup Zagrepčana„, u pripremanju čobanca, fiša, kotlovine i graha, zabavne aktivnosti za djecu i mlade, popratna ugostiteljska ponuda - kuhani i pečeni kukuruz, kokice, domaći sladoled..., a posebno iznenađenje priprema i Obrtnička komora koja će se predstaviti u šatoru tradicijskih obrta.

Organizatori su računali i na varljive rujanske dane pa će pod šatorima zaklon od kiše i hladnog vremena istodobno moći potražiti 20.000 posjetitelja.

Uz estradne zvijezde svake će večeri nastupiti i manji sastavi, kulturno umjetnička društva, zborovi i klape, koji će posjetitelje zabavljati prije i poslije koncertnog dijela. Zabavni program počinje svake večeri u 20,00 sati a traje do 01,00 sat, petkom i subotom do 02,00 sata. Zasad su od izvođača najavljeni : Klapa maslina, Slavonske lole, Mate Bulić, Maja Šuput, Balašević tribute band, Majke, Crvena jabuka, Dino Merlin, Ramirez, Soulfingers, Bijelo dugme, Hari Mata Hari. Tematski šatori otvarat će se već u 11 sati i radit će do završetka glazbenog dijela programa.

Na Bundeku će se naći i veliki zabavni park, ali i „dječji kutak“ za najmlađe. Nastupat će dječje kazališne skupine, mađioničari i klaunovi. U suradnji s udrugom artista organiziran je dio programa uličnih performera, artista i žonglera.


Gradske vijesti - 2008.