clanak False

Sajam zdravlja „Štampar u tvom kvartu“ na Trešnjevci

01.04.2023.
Sajam zdravlja “Štampar u tvom kvartu” održava se danas na platou pokraj tržnice Trešnjevka, a štandove i djelatnike obišli su gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović.

„Dr. Andrija Štampar bio je veliki čovjek i liječnik i jedan od ideologa opće teme javnog zdravlja. Vjerovao je da zdravstvene ustanove moraju biti sastavni dio društva i da građanima moraju biti dostupni zdravstveni programi. S ovim akcijama nastavljamo njegovi viziju, želimo da zdravstvene ustanove dođu građanima, da su ljudima dostupni savjeti i usluge u njihovom kvartu”, rekao je gradonačelnik te pozvao sugrađane da obiđu štandove, obave preglede i savjetuju se sa stručnjacima o njihovom zdravlju. Zahvalio je svima koji su svojim naporima omogućili još jedan uspješan sajam.

Kako je objasnio ravnatelj NZJZ "Dr. Andrija Štampar" Branko Kolarić, cilj manifestacije je zbližavanje zdravstvenih djelatnika sa sugrađanima te jačanje kulture brige o zdravlju i kvaliteti života.

Građani svih dobnih skupina mogu, na nekoliko štandova, educirati se o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti te naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja.

Sajam zdravlja organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Grad Zagreb i područni Domovi zdravlja.

Gradske vijesti - 2023.