clanak False

Sastanak gradonačelnika s predstavnicima Društva arhitekata Zagreba

25.04.2019.
Danas, 25. travnja, održan je radni sastanak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića s predstavnicima Društva arhitekata Zagreba (DAZ) u prostorijama Gradske uprave.

Na sastanku je gradonačelnik sa suradnicima predstavio trenutne aktivnosti vezane za projekte koji se realiziraju u suradnji s Društvom arhitekata Zagreba. Pored provedenog javnog natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Gradske knjižnice Grada Zagreba –Paromlin, u najavi je provedba javnog natječaja za Tematski park ''Hrvatska u malom'' te javnog natječaja za Športsko-rekreacijski centar Svetice. Posebno je naglašena potreba pravovremenog informiranja stručne i najšire javnosti o planiranim koracima i aktivnostima nužnim za realizaciju pojedinih gradskih projekata.

Predstavnici Društva arhitekata Zagreba istaknuli su svoju spremnost na suradnju s Gradskom upravom te podsjetili na važnost provedbe javnih arhitektonsko-urbanističkih natječaja, kao instrumenta za optimalan odabir najkvalitetnijih prostornih rješenja. Kako se u budućnosti očekuje još više mogućnosti za korištenje sredstava iz mehanizama 'Integriranih teritorijalnih ulaganja' (ITU), potrebno je pravovremeno početi pripremati konkretne projekte u svrhu njihova prijavljivanja za sredstva iz europskih fondova.

Kroz zajedničku daljnju suradnju na razvoju projekata od značaja za Grad, cilj je ostvariti vrsnoću izgrađenog okoliša i s time povezane kvalitete korištenja javnih prostora.

Gradske vijesti - 2019.