clanak False

Sporazum o suradnji između Grada Zagreba i UNICEF-a

U Dnevnom centru Mali dom gradonačelnik Milan Bandić i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Lora Vidović potpisali su Sporazum o suradnji na zajedničkom projektu Grada Zagreba, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Ustanove Mali dom-Zagreb...
22.09.2010.

U Dnevnom centru Mali dom u Baštijanovoj ulici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Lora Vidović potpisali su Sporazum o suradnji na zajedničkom projektu Grada Zagreba, Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i Ustanove Mali dom-Zagreb, pod nazivom Rana intervencija u zajednici: Razvoj modela stručne podrške obitelji djece s teškoćama u razvoju.

Prema riječima ravnateljice Malog doma Darije Udovičić Mahmuljin, projekt vrijedan 960.000 tisuća kuna, započinje ovaj mjesec i trajat će 14 mjeseci, a cilj mu je stvoriti odgovarajući sustav koji bi pružao pravodobnu pomoć i podršku obitelji u podizanju djece s teškoćama u razvoju. U projekt su, naglasila je,  uključeni stručnjaci s područja rehabilitacije i rane intervencije, neontolozi, neuropedijatri, fizioterapeuti te sami roditelji. 

Pohvalivši rad Malog doma u kojem vrhunski stručnjaci svakodnevno skrbe o djeci i mladima s višestrukim oštećenjima, gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da je ponosan što je značajna  svjetska organizacija, kao što je UNICEF, prepoznala važnost ovog projekta.

U projekt je uključeno 40-ak djece, a kako se čulo, ideja je da se proširi i u druge hrvatske gradove

Vezani članci



 


Gradske vijesti - 2010.