clanak False

Sretno Zagrebe!

29.05.2019.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, 
 
čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan naše nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata! Čestitam vam Dan branitelja grada Zagreba!

 
Sjetimo se u ovoj prigodi svih generacija Zagrepčana koje su marno gradile i čuvale ljepotu i duh našega grada.
 
Sjetimo se branitelja koji su najzaslužniji što svoj grad možemo graditi onako kako sami želimo –  u slobodnoj, demokratskoj, europskoj  Hrvatskoj.  Njihova srčanost i žrtva podsjećaju nas  na snagu zajedništva i  solidarnosti.
 
Budimo ponosni na povijest i ljepotu svoga grada, ali i na njegovu kulturu otvorenosti i tolerancije koju zajednički izgrađujemo! Zagreb je grad iznimne socijalne osjetljivosti i solidarnosti s potrebitima, grad žive gospodarske aktivnosti, znanstveno i kulturno središte koje svojim mjerama, programima i projektima na gospodarskome, socijalnom, obrazovnom i demografskom području čini brojne iskorake.
 
Radeći zajedno, potičući inventivnost, znanje i kreativnost kao vrijednosti na kojima se gradi uspjeh, a vodeći računa o onima koji trebaju našu pomoć, imamo priliku svoj grad i svoju zemlju učiniti još boljim i poželjnijim mjestom za život, a našu mladost zadržati u gradu i zemlji koje svi  neizmjerno  volimo.
 
Zato, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani ponosno istaknimo barjake u čast našega grada! A u petak,  31. svibnja, na Dan grada Zagreba budimo zajedno na veličanstvenome slavljeničkom koncertu „Ne dirajte mi ravnicu“ Miroslava Škore uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i 1 000 tamburaša iz cijele Hrvatske, a pod ravnanjem Alana Bjelinskog.
 
Program kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice počinje u 21:00 sat, ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!
 
 Sretno Zagrebe!

Gradske vijesti - 2019.