clanak False

Sudionici i organizatori Ultramaratona Vukovar-Srebrenica kod gradonačelnika

05.07.2019.
U sklopu obilježavanja 24. obljetnice genocida u Srebrenici i sjećanja na žrtve Vukovara, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas u Gradskoj upravi primio organizatore i sudionike VIII. Ultramaratona Vukovar – Srebrenica.

Gradonačelnik Bandić, ujedno i pokrovitelj Ultramaratona, gostima je zaželio dobrodošlicu, dok su pojedinosti s ovogodišnjeg izdanja pobliže pojasnili organizatori iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, predsjednik Armin Hodžić te vijećnik i voditelj Ultramaratona Ekrem Bećirović. Maratonci će tako u pet etapa preći trasu od 227 km. Krenut će sutra ujutro iz vukovarskoga Memorijalnog centra Ovčara kako bi u srijedu 10. srpnja stigli u Potočare kraj Srebrenice. Istaknuli su da je cilj simbolično povezivanje Ovčare i Potočara, dvaju najvećih ratnih stratišta s ovih prostora.

Maratonac i hrvatski branitelj Duško Štrbac je naglasio da je iznimno zadovoljan organizacijom, ali i potporom koju im pruža Grad Zagreb i gradonačelnik Bandić.

Zagrebački gradonačelnik i počasni građanin Srebrenice je istaknuo da se žrtve ne smiju zaboraviti te je dodao da će Grad Zagreb i nadalje podupirati ovaj memorijalni projekt.

Gradske vijesti - 2019.