clanak False

Svečana sjednica Zapovjedništva zaštite i spašavanja Grada Zagreba

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 1. ožujka, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Svečanu sjednicu Zapovjedništva zaštite i spašavanja Grada Zagreba. 
28.02.2008.

U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježava 1. ožujka, gradonačelnik Milan Bandić otvorio je Svečanu sjednicu Zapovjedništva zaštite i spašavanja Grada Zagreba. Predsjedavajući sjednicom, gradonačelnik je naglasio važnost postojanja takve službe u gradu jer, kako je istaknuo, katastrofa se događa i nama, a ne samo drugima.


Bila je to prigoda i za predstavljanje logističke baze Zapovjedništva za područje županije, odnosno cijele središnje Hrvatske – jedne od četiri takve u Hrvatskoj, te za prikaz vježbi pronalaženja i spašavanja zatrpanih osoba, opreme za spašavanje s visokih objekata i mogućnosti gašenja požara na otvorenome.

Inače, kako se moglo čuti, Grad Zagreb uložio je četiri milijuna kuna u modernizaciju sustava sirena na području Grada Zagreba.


Gradske vijesti - 2008.