clanak False

Svetojurjevski sajam na Trgu bana Jelačića

Na središnjem zagrebačkom trgu danas i sutra održava se Svetojurjevski sajam koji okuplja stotinjak izlagača iz cijele Hrvatske s ciljem prezentacija proizvoda sela, posebno iz Vukovarsko-srijemske županije...
23.04.2010.


U organizaciji Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara i uz podršku Vukovarsko - srijemske  županije, danas i sutra, 23. i 24. travnja, na glavnome zagrebačkom trgu održavat će se Svetojurjevski sajam.

Specijalizirana priredba okupila je stotinjak izlagača iz svih krajeva Hrvatske, s ciljem prezentacije proizvoda hrvatskog sela (hrane, pića, proizvoda kućne radinosti i tradicijskih obrta), ali i aktivnosti braniteljskih zadruga, osobito iz Vukovarsko-srijemske županije. 

Na jutrošnjem otvorenju posjetiteljima i izlagačima obratio se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji očekuje da sajam postane prepoznatljiv u zemlji kao mjesto gdje se iskazuje i aktivno participiranje branitelja u civilnom društvu. 
Sajam su, na poziv gradonačelnika, otvorili brigadir Miodrag Demo iz Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje i predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević.

Tijekom održavanja Sajma pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program, uz nastupe brojnih kulturno-umjetničkih društava.


Gradske vijesti - 2010.