clanak False

Svjetski dan prve pomoći

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, na Trgu Petra Preradovića održana je manifestacija u povodu Svjetskog dana prve pomoći, koji se ove godine održava pod motom Pružimo prvu pomoć-spasimo svaki ugroženi život...
11.09.2010.


U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, na Trgu Petra Preradovića održana je manifestacija u povodu Svjetskog dana prve pomoći, ove godine  pod motom Pružimo prvu pomoć-spasimo svaki ugroženi život, a s osobitom pažnjom usmjerenom na pružanje prve pomoći kod prometnih nesreća.

Manifestaciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, koja je istaknula da je prva pomoć, kao jedna od najstarijih aktivnosti Crvenog križa, čin humanosti kojim se pokazuje želja za spašavanjem života i čiji dan trebamo slaviti i obilježavati zbog mnogih spašenih života, zahvaljujući volonterima i laicima koji su obučeni za pružanje prve pomoći. Zaželjela im je da i dalje nastave s uspješnim djelovanjem, kao i dobre rezultate na natjecanjima i edukaciji svih sudionika. 

Kako se čulo, u školskoj godini 2009/2010., Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provelo je Program prve pomoći u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama, u kojima je osposobljeno više od 4.000 učenika za pravilno i pravodobno pruženje prve pomoći. 

Tijekom manifestacije, od 10,00 do 13,00 sati, građani su mogli provjeriti svoj krvni tlak, šećer i masnoće te vidjeti simulaciju reanimacije, pružanja prve pomoći nakon prometne nesreće te zbrinjavanja osoba s otvorenim ozljedama. 
 


Gradske vijesti - 2010.