clanak False

Tjedan udruga do petka, 14. lipnja na Europskom trgu

12.06.2019.
Do petka, 14. lipnja  Zagrepčani će u sklopu tradicionalne manifestacije Tjedan udruga na Europskome trgu moći obići štandove brojnih zagrebačkih udruga i pobliže se upoznati s njihovim aktivnostima i programima. Svakodnevno od 08:00 do 16:00 sati svoje će radove, odnosno područja svojih djelovanja, aktivnosti, ciljeve i uspjehe prezentirat više od 105 udruga, svakog dana po 30-ak.

Manifestaciju koju na inicijativu i u suradnji s različitim udrugama s područja Grada Zagreba  već 19. godinu zaredom organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, danas je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je važnost dobre suradnje i partnerstva lokalne zajednice i udruga radi brige za naše sugrađane. „Kada nešto traje devetnaest godina, znači da vrijedi, da je dobro i da ima smisla. Devetnaest godina suradnje, podržavanja i prepoznavanja vrijednosti koje nas čine boljim ljudima, stručnjacima, prijateljima.“, rekao je gradonačelnik Bandić, ujedno i pokrovitelj manifestacije.

Predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Đurđa Novaković je gradonačelniku  uručila Diplomu i Plaketu za pokroviteljstvo Međunarodnog festivala kulture i sporta  Život je lijep za  osobe starije dobi u svibnju ove godine, a koje je organizirao Grad Zagreba i Matica na Rabu.

Udruge koje sudjeluju na ovogodišnjoj manifestaciji dolaze iz područja zaštite potrošača, promicanja ljudskih prava, mladih ili udruga za mlade, zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe na njih, zaštite okoliša i održivog razvoja, europskih integracija i fondova Europske unije, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, boraca Drugog svjetskog rata i civilnih invalida rata, socijalnoga i humanitarnog značaja, prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži te promicanja zdravlja.

Pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić je dodala da u Zagrebu djeluje više od 12 000 udruga, a veći dio ih na temelju javnog poziva ili natječaja financira Grad.

Program svečanog otvorenja su uveličali nastupi Jasmina Stavrosa i Plesnog studija Universe Dance Crewa.
 

Gradske vijesti - 2019.