clanak False

U Zagrebu se snima Netflixova serija Medical police

14.03.2019.

Globalni streaming servis Netflix trenutno snima novu seriju Medical police, a za jednu od lokacija producenti su odabrali Zagreb pa je danas na Trgu bana Jelačića započelo snimanje.
Uime gradonačelnika Grada Zagreba i predsjednika Turističke zajednice grada Zagreba Milana Bandića, izjavu za medije o značaju ovakvih projekata u turističkoj promociji Zagreba i za razvoj filmske industrije je dala direktorica TZGZ Martina Bienenfeld. 

Snimanje serije na glavnome gradskom trgu od velikog je značaja ne samo za zagrebački već i za hrvatski turizam. Prema podatcima Hrvatskoga audiovizualnog centra čak 5 % turista iz Europske unije odabire lokaciju i grad u kojem će provesti godišnji odmor prema svojim najdražim filmovima, odnosno gradovima u kojima su snimani, rekla je direktorica Bienenfeld. Također je istaknula da su na snimanju zaposleni i uključeni i naši građani koji rade na produkciji te statisti, frizeri i brojni drugi. S ovom ćemo serijom opet skrenuti pažnju na Zagreb i Hrvatsku pa se nadam da će u budućnosti biti još više zajedničkih projekata Grada Zagreba i producentskih kuća.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu što im je izašao ususret i ustupio lokacije, Ivan Petrušić, producent Welcome Produkcije, kuće koja organizira snimanje serije u Hrvatskoj je naglasio  da će se u Zagrebu snimati 10 dana te da će naš grad glumiti više gradova – Rigu, Berlin, Firencu, aerodrom u Tampi, ali i da  će u nekoliko kadrova Zagreb biti Zagreb. 


Gradske vijesti - 2019.