clanak False

Zagrebački gradonačelnik obišao poplavljena područja

Gradonačelnik Zagreba danas obilazi hrvatske krajeve stradale u poplavi / Najosnovnije životne potrepštine za obitelji koje su pretrpjele najviše štete. 
U Kosinju je rekao kako je "to najmanje kako Zagreb može pomoći ljudima što trpe posljedice poplava kao što su to pretrpjeli i stanovnici metropole 1964. godine".
13.01.2010.


(Hina) - Vodostaj rijeke Neretve u Metkoviću danas je 150 centimetara niži od kritične točke pa su ukinute redovite mjere obrane od poplava.

Štete se procjenjuju na više od 72 milijuna kuna - u Metkoviću 50 milijuna te na području Ploča i u općini Kuli Norinskoj po 11 milijuna kuna, a oštećeno je 1500 kuća.

U srednjim i osnovnim školama u Metkoviću još nema nastave, a glavne su prometnice otvorene.

Županijski zavod za javno zdravstvo i dalje upozorava na nužne mjere kako se ne bi širile zarazne bolesti.

Metković je danas posjetio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, a razgovarao je s metkovskim kolegom Stipom Gabrićem.

Jutros je Milan Bandić obišao poplavljeno područje Kosinja u Lici, a nakon Metkovića obići će ugrožena područja Imotske krajine.

Zagrebački gradonačelnik uručio je obiteljima koje su u poplavama pretrpjele najviše štete najosnovnije potrepštine.

U Kosinju je rekao kako je "to najmanje što Zagreb može pomoći ljudima koji trpe posljedice poplava kao što su to pretrpjeli i stanovnici metropole 1964. godine". Kazao je i da će u suradnji s poduzetnicima i gospodarstvom Zagreba za kosinjsko područje osigurati određeni broj malih agregata za kućanstva jer na tom području 850 ljudi još nema električne energije.


Gradske vijesti - 2010.