clanak False

Zagrebačko izaslanstvo u posjetu općini Krašić

Zagrebačko izaslanstvo posjetilo je općinu Krašić gdje su se susreli s načelnikom Petković Fajnikom, posjetili Župni dvor, zapalili svijeću kod spomenika kardinala Stepinca i obišli gospodarske subjekte.
23.04.2010.

Na poziv načelnika Josipa Petkovića Fajnika, izaslanstvo Grada Zagreba koje je predvodila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević posjetilo je općinu Krašić.

Na sastanku u zgradi Općine bilo je riječi o suradnji glavnoga grada s općinama u njegovoj teritorijalnoj zoni, a osim o identitetu i bogatoj povjesti toga kraja, razgovaralo se i o nadolazećem obilježavanju 50. godišnjice smrti i 112. obljetnice rođenja kardinala Alojzija Stepinca.

Zagrebačko izaslanstvo zapalilo je svijeću kod spomenika blaženog kardinala Stepinca, a prije posjeta značajnijim gospodarskim subjektima, prema protokolu, zamjenica Pavičić Vukičević sa suradnicima je obišla Župni dvor i spomen sobu u kojoj je, u kućnom pritvoru, kardinal proveo svoje zadnje dane.

Nakon obilaska pilane Krašić, tvornice PVC i aluminijske stolarije ŽE-MA te mesne industrije MM, domaćini su zahvalili na posjeti, izdvojili napore koje Grad Zagreb čini za razvoj njihove općine i naglasili optimizam u vezi s budućom suradnjom.


Gradske vijesti - 2010.