clanak False

Zajednički projekt ZKM-a i njemačkog Braunschweiga

Gradonačelnik Milan Bandić primio je intendanta njemačkoga gradskog kazališta Braunschweig Joachima Clementa i umjetničkog direktora Axela Preusza, u društvu s ravnateljicom Zagrebačkog kazališta mladih Dubravkom Vrgoč...
29.09.2010.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je intendanta njemačkoga gradskog kazališta Braunschweig Joachima Clementa i umjetničkog direktora Axela Preusza, u društvu s ravnateljicom Zagrebačkog kazališta mladih Dubravkom Vrgoč, koji su ga upoznali s zajedničkim projektom Oprez: pioniri.

Dvogodišnji projekt, koji financira Kulturna zaklada Savezne Republike Njemačke, bavi se radom i djelom dvojice pionira zrakoplovstva i astronautike: njemačkim grofom Ferdinandom Zeppelinom i izumiteljem sa zagrebačkom adresom Davidom Schwartzom, čije je nacrte zračnog broda, koji se uspio podići u nebo, nakon njegove smrti, otkupio sam Zeppelin.

Gradonačelnik je podržao ovaj značajan kulturni projekt i prihvatio poziv gostiju da 4. prosinca u Braunschwigu, u jednom od najstarijih kazališta u zemlji, sa suradnicima prisustvuje njemačkoj premijeri predstave Pentagram ansambla ZKM-a, čime će i formalno otpočeti suradnja dvaju kazališta.

Gosti su, također, izvijestili gradonačelnika o ideji Grada Braunschweiga, ali i interesu cijele regije Donja Saska, da se ostvari i suradnja na gospodarskom planu, te su predložili da u prosincu zagrebačko izaslanstvo, osim kulturnih djelatnika, čine i gospodarstvenici, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.


Gradske vijesti - 2010.