clanak False

Zamjenica gradonačelnika na 9. Moskovskom urbanom forumu

03.07.2019.
Na poziv Sergeya Cheremina, ministra u Vladi Moskve i šefa odjela za vanjske ekonomske i međunarodne odnose Moskve, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić će od 4. do 7. srpnja sudjelovati na ovogodišnjem 9. Moskovskome urbanističkom forumu.

U okviru Foruma će se održati panel-rasprave, plenarni sastanci i plenarna sesija Kongresa urbanog zdravlja – Urbani okoliš kao izvorište zdravlja na kojima će sudjelovati gradonačelnici i predstavnici Moskve i brojnih drugih svjetskih gradova. Teme panel-rasprava su Pametni grad danas – Kako je digitalizacija ruskih gradova promijenila kvalitetu života građana i Alati upravljanja gradom – prioriteti i prakse urbanog razvoja.
 
Moskovski urbanistički forum je prvi put održan 2011., a otad se uz podršku Vlade Moskve održava jedanput godišnje pa je tijekom godina postao ključna međunarodna platforma za razgovor o važnim problemima urbanog razvoja te o prilikama, izazovima i zadatcima s kojima se suočavaju veliki gradovi.

Forum iz 2018. je bio jedan od najvećih događaja ove vrste, a njegov poslovni program je okupio više od 400 govornika i 7000 gostiju iz 40 zemalja, među kojima su bili i vodeći međunarodni eksperti s područja urbanizma, ekonomije, upravljanja i poslovanja.

Gradske vijesti - 2019.