clanak False

Zamjenica ministra vanjskih poslova Indonezije kod gradonačelnika

U društvu suradnika, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas delegaciju iz Indonezije koju je predvodila gđa Retno L. P. Marsudi, zamjenica ministra vanjskih poslova za Ameriku i Europu.
27.07.2010.

U društvu suradnika, gradonačelnik Milan Bandić primio je danas delegaciju iz Indonezije koju je predvodila gđa Retno L. P. Marsudi, zamjenica ministra vanjskih poslova za Ameriku i Europu. Na sastanku u gradskoj upravi gosti iz Indonezije informirali su gradonačelnika o skorašnjem otvaranju indonezijskog veleposlanstva i rezidencije u Zagrebu.

Zamjenica ministra zahvalila se gradonačelniku na dobrodošlici i naglasila važnost otvaranja novog veleposlanstva, posebno kao priliku za uspostavljanje i razvijanje gospodarske diplomacije, budući da su politički odnosi između Hrvatske i Indonezije, složili su se zamjenica i gradonačelnik, vrlo dobri.

Izrazivši zadovoljstvo zbog otvaranja indonezijskog veleposlanstva u listopadu ove godine, gradonačelnik je istaknuo da je Zagreb oduvijek bio otvoren grad, te napomenuo kako mnogi diplomati, po završetku svojih misija u Hrvatskoj, rado navraćaju u Zagreb i Hrvatsku.

Zamjenica Marsudi i gradonačelnik Bandić složili su se u ocjeni da suradnja između zemalja danas sve više uključuje regionalnu i lokalnu razinu, te da u tom smjeru vide i priliku za povezivanjem Zagreba sa velikim regionalnim središtima Indonezije. Također, zamjenica je iskoristila prigodu te pozvala gradonačelnika Zagreba i njegove suradnike u posjet Jakarti.

Osim gradonačelnika, sastanku su prisustvovali i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo Nela Jurić i šef kabineta Stipe Zeba, a sastanku se pridružio i predsjednik Mešihata Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftija Šefko Omerbašić koji je gostima također zaželio toplu dobrodošlicu i s njima se zadržao u kraćem razgovoru.


Gradske vijesti - 2010.