clanak False

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet primio sportaše učenike osnovnih i srednjih škola Zagreba

10.07.2023.
Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, sa suradnicima, primio je danas u zgradi Gradske uprave učenice i učenike, predstavnike predškolskih državnih prvaka natjecanja školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2022./2023.

Zamjenik je čestitao pobjednicima na izuzetnom uspjehu te im je poželio još puno dobrih rezultata na sportskom i akademskom polju.

„Preko 17 tisuća učenika i učenica je sudjelovalo u raznim sportovima i disciplinama na ovogodišnjim natjecanjima, što je doista impresivna brojka. Gradskoj upravi je sport od iznimne važnosti, naročito poticanje mladih da se bave sportom. Prioriteti su nam sportska infrastruktura s posebnim naglaskom na školsku sportsku infrastrukturu jer je bavljenje sportom jedan od najboljih načina da mladi grade prijateljstva, steknu zdrave navike i razviju vještine koje nisu nužno samo vezane uz sport“, rekao je zamjenik.  

Uime gostiju, zamjeniku gradonačelnika zahvalio je predsjednik Školskog sportskog saveza Grada Zagreba Pere Markić koji je rekao da su sportska natjecanja ovog tipa svake godine sve popularnija te je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjom odličnom suradnjom s Gradom i djelatnicima Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Gradske vijesti - 2023.