clanak False

Zamjenik gradonačelnika otvorio izložbu „Zagreb Većeslava Holjevca“ na Zagrebačkom velesajmu

03.07.2023.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet danas je otvorio izložbu „Zagreb Većeslava Holjevca“ u paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma.

Prilikom otvorenja, zamjenik Korlaet govorio je o važnosti Većeslava Holjevca za Zagreb te za širenje Zagreba južno od rijeke Save.

„Rad Većeslava Holjevca posljednja je velika prostorna gesta koja se dogodila u Zagrebu, a sve što se događa od tada je punjene i završavanje započete geste“, rekao je zamjenik na otvorenju ove izložbe.

Također je naveo kako je Većeslav Holjevac kao vizionar u Novom Zagrebu ostvario ideal petnaestominutnog grada, kojem i danas težimo, te istaknuo kako nema boljeg mjesta za život ove izložbe od Zagrebačkog velesajma, na kraju naglasivši kako „od Većeslava Holjevca možemo puno učiti o strategijama, ali i taktikama za bolji i ljepši grad“.

Nakon postava u Muzeju suvremene umjetnosti i postava u sklopu 43. međunarodnog sajma knjiga Interliber, ovo je treći postav izložbe „Zagreb Većeslava Holjevca od 1952. do 1963.: Urbanistička vizija i arhitektonski dosezi“ koji se u paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma može vidjeti svakim radnim danom od 9 do 20 sati te subotom od 9 do 15 sati.
 

Gradske vijesti - 2023.