clanak False

10. studenoga na Jarunu će se održati 33. Polumaratona Ivan Starek

06.11.2019.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je s predsjednikom AK Maksimir Antom Blažaninom i članom Izvršnog odbora AK Maksimir Andrijom Damjanovićem danas u zgradi Gradske uprave održao konferenciju za novinare da bi najavio 33. Polumaraton Ivan Starek na Jarunu, 10. studenoga sa startom  u 10:55 što će se trčati na 5, 10 i 21 kilometar.
 „Utrka ima veliku tradiciju i jedna je od najdugovječnijih utrka u Hrvatskoj“, naglasio je predsjednik Blažanin pa je dodao kako se dosad prijavilo 865 natjecatelja. Andrija  Damjanović je sugrađane zamolio za razumijevanje budući će 10. studenoga, od 11:00 do 14:00 sati Jarun biti zatvoren za promet.
 
Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba utrku organizira Atletski klub Maksimir u suradnji s NZZJZ Dr. Andrija Štampar i Veleučilištem Velika Gorica, a njome se obilježava Svjetski dan trčanja i Svjetski dan borbe protiv dijabetesa. U promidžbi sportske rekreacije, mjera za unaprjeđenja zdravlja i kvalitete življenja sudjeluju stručnjaci Nastavnog zavoda i Veleučilišta, a svi trkači će moći izmjeriti tlak i šećer u krvi te provjeriti vid. „Ovom utrkom spajamo tri stvari – sport, zdravlje i turizam“, rekao je gradonačelnik pa je pozvao  Zagrepčane  da podrže i da dođu na nedjeljnu utrku na Jarun.
 
Memorijal Ivan Starek  je najprije bio organiziran kao polumaraton, da bi danas to bila cjelodnevna manifestacija cestovne atletike, jedinstvena u Hrvatskoj kojom se prisjećamo legendarnog dugoprugaša koji se trčanjem počeo baviti tek u ranim tridesetim godinama i koji je nažalost prerano i neočekivano preminuo u 65. godini. Atletski klub Veteran (današnji AK Maksimir) utrku je prvi put organizirao 1987.

Gradske vijesti - 2019.