clanak False

100 godina Veterinarskog fakulteta

13.11.2019.
U hotelu Westin je održana svečanost u povodu stogodišnjice rada Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Grada Zagreba.    

Čestitajući Dan fakulteta, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević okupljenim uzvanicima je poručila da obrazovanje oduvijek visoko kotira na listi prioriteta Grada Zagreba.       
                                                                                
Mala smo zajednica i u današnjem svijetu ćemo uspjeti samo ako smo izvrsni, a za to nam je potrebno permanentno učenje i stjecanje novih znanja. Uvijek podržavamo sve inicijative koje doprinose razvoju i promicanju obrazovanja te unaprjeđuju uvjete za učenje, rast i razvoj učenika i studenata u cjelovite, uspješne i dobre ljude jer je naša budućnost u njihovim rukama, kazala je zamjenica Pavičić Vukičević.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomo Antičić je rekao da se zbog ubrzanog razvoja od visokog obrazovanja očekuje sve više. Upravo je jedna od glavnih uloga obrazovanja da mladima omogući stjecanje kompetencija koje će u budućnosti trebati za daljnji razvoj i zapošljavanje. Teško je pritom ne istaknuti važnost uloge veterinarske struke u suočavanju sa suvremenim izazovima kao što su održivost prehrane i zaštite okoliša.

Veterina nije samo liječenje životinja. Veterina podrazumijeva i planiranje uzgoja životinja. Moramo biti svjesni važnosti navedenog za cijeli uzgojno-stočarski potencijal Republike Hrvatske, naglasio je rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras. 

Zadaća fakulteta je da nakon njegova završetka mladi ljudi izađu kao punopravni akademski građani i intelektualci sposobni razmišljati i povezivati stečena znanja te da mogu utjecati na razvoj društva, kazao je dekan Veterinarskog fakulteta Nenad Turk.

Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice i priznanja pa je i Grad Zagreb dobio Zahvalnicu za dugogodišnju uspješnu suradnju, pokroviteljstva i financijsku potporu u izgradnji klinika te za organizaciju raznih manifestacija svih proteklih  godina. 

Gradske vijesti - 2019.