clanak False

100 godina Zagrebačkog nogometnog saveza

03.09.2019.
U povodu stogodišnjice utemeljenja, danas je u dvorani Stare gradske vijećnice održana Svečana sjednica Skupštine Zagrebačkoga nogometnog saveza.

Nakon što je članovima Zagrebačkoga nogometnog saveza čestitao veliku obljetnicu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao kako se radi o važnome i impresivnom događaju za zagrebački sport i nogomet. Veselim se daljnjoj uspješnoj suradnji HNS-a i ZNS-a. Grad Zagreb je u posljednje tri godine izgradio veliki broj nogometnih igrališta te će i nadalje ustrajavati na ulaganju u sport kao faktoru u razvoju mladih koji su vitalni segment našeg društva.

Predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina je istaknuo osjećaj ponosa koji ih prožima zbog ove obljetnice te je kazao da je Zagreb i dalje apsolutno nogometno središte cijele Hrvatske.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet je naglasio važnost očuvanja tradicije hrvatskog nogometa. Nogomet je puno više od igre. Taj sport je uvelike doprinio promociji hrvatskog turizma. Mi političari smo dužni potpomagati Savez, ali i mlade igrače, poraditi na sportskoj infrastrukturi, dječjim igralištima, stadionima na kojem će igrati klubovi i naposljetku hrvatska reprezentacija.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, a pri kraju svečanosti je predsjednik ZNS-a sa suradnicima podijelio priznanja i plakete za preminule igrače te klubovima koji su svojim radom i trudom obilježili zagrebački nogomet. Također je predstavio monografiju 100 zlatnih godina Zagrebačkog nogometnog saveza.

ZNS je osnovan pod imenom Zagrebački nogometni podsavez 8. rujna 1919. u kavani Medulić te je bio prvi i najveći u tadašnjoj Kraljevine SHS.

Gradske vijesti - 2019.