clanak False

100 godina Zonta International i 25 godina Zonta kluba Zagreb

15.11.2019.
U Gradskoj skupštini je održan stručni skup u povodu 100 godina djelovanja ZONTA INTERNATIONAL i 25. obljetnice Zonta kluba Zagreb. Ova međunarodna udruga je osnovana kako bi pomagala ženama u profesionalnome, edukacijskom i društvenom usavršavanju. S istim ciljevima je 1994. utemeljena zagrebačka podružnica.

Vaš rad je jako potreban, a vi ste oduvijek znale prepoznavati i prilagođavati se novim društvenim izazovima, istaknula je zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić, ujedno i sudionica panel-rasprave. Naglasila je da će Udruga za svoj rad uvijek uživati veliku podršku gradonačelnika i Grada Zagreba.

Predsjednica Zonta kluba Marina Kuzman je kazala da današnji skup nema samo edukativan cilj već već služi i kao platforma da nas podsjeti sve kakva je uloga žene u današnjem društvu.
Zaista mi je drago što ste danas ovdje i što se imamo priliku družiti. Želim vam da se upoznate na stručnome i u društvenom dijelu skupa te da naučite nešto novo, a naposljetku da se dobro zabavite!, nazočnima je poručila potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina.

U popodnevnim satima u palači Dverce je dodjela priznanja Đurđi Penavi, ravnateljici udruge Srce za podupiranje i pomaganje djece i mladih uz prigodan glazbeni program.

Gradske vijesti - 2019.