clanak False

100. obljetnica Učiteljskog fakulteta, Dan fakulteta i Svjetski dan učtelja

07.10.2019.
U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević prisustvovala je svečanoj proslavi 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Danu fakulteta i Svjetskog dana učitelja.

Čestitavši Učiteljskom fakultetu na 100. obljetnici  postojanja, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako je Fakultet izrastao u respektabilnu visokoškolsku ustanovu bez koje hrvatsko školstvo ne bi bilo ono što jest danas. Svojim nastavnim, stručnim i znanstvenim djelovanjem Učiteljski fakultet postao je nezamjenjivi dio nacionalne prosvjetne i pedagoške tradicije. Zadaća svih nas je da sustavno i na svim razinama društva razvijamo svijest o tome da su upravo učitelji uporište procesa promjena koje se sustavno događaju u odgojno-obrazovnom sustavu i da su očekivanja od njih iznimno kompleksna, rekla je zamjenica.

Tijekom proteklih 100 godina Učiteljstvo je napravilo veliki iskorak i veliki uspjeh. Osigurali smo akademsku vertikalnu za naše učitelje, da mogu završiti diplomske, preddiplomske kao i doktorske studijske programe, istaknuo je dekan fakulteta Siniša Opić. Naši učitelji su visoko obrazovani i cijenjeni kako u Republici Hrvatskoj tako i u svijetu. Moramo vratiti dignitet profesiji učitelja i shvatiti da je učiteljstvo i odgojiteljstvo najvažnija karika u odgojno obrazovnom sustavu, jer učiteljstvo nije samo profesija ono je poslanje, dodao je dekan, koji je za dugogodišnju podršku Grada Zagreba Fakultetu uručio Zahvalnicu zamjenici Pavičić Vukičević
 

Gradske vijesti - 2019.