clanak False

120. obljetnica OŠ Trnjanska

09.09.2019.

Osnovna škola Trnjanska danas je prigodnim glazbeno-plesnim programom obilježila 120. godišnjicu svoga postojanja, a na svečanosti je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević sa suradnicima. 

Izuzetno mi je drago da danas, prvog dana nove školske godine obilježavamo veliku obljetnicu OŠ Trnjanska, što zasigurno treba proslaviti na primjeren način, istaknula je zamjenica te je svim učenicima i učiteljima zaželjela uspješnu školsku godinu. Danas je započela nastava za 65 000 zagrebačkih osnovnoškolaca i 35 000 srednjoškolaca. Škola nije mjesto gdje se samo uči. Škola je i mjesto gdje odgajamo naše najmlađe naraštaje, mjesto gdje se družimo i stječemo prijateljstva za cijeli život, kazala je zamjenica Pavičić Vukičević te je dodala da se nada kako  će učenici upravo svoje školske dane pamtiti kao najbolje u životu. 

Zahvaljujem Gradu Zagrebu kao našemu osnivaču i Gradskomu uredu za obrazovanje koji nas prate, podržavaju i bez čije pomoći i ulaganja naša škola ne bi izgledala kako danas izgleda, rekla je ravnateljica Nada Šimić, te dodala da  su kompletno obnovili i uredili  pročelje zgrade, krovište, stolariju, učionice za potrebe kabinetske nastave te sanitarne čvorove. Također želim zahvaliti i našim bivšim učenicima i susjedima koji su prikupili sredstva kojim smo obnovili parket u školskoj dvorani. Školu pohađa 200 učenika u deset razrednih odjeljenja, a nastava se održava samo u jednoj  smjeni.  

Uime škole, ravnateljica Šimić uručila je zamjenici Pavičić Vukičević i pročelniku Gradskog ureda za obrazovanje Ivici Lovriću Zahvalnicu za obnovu i potporu u radu škole.
 


Gradske vijesti - 2019.