clanak False

15. Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar

U znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a i ostalih postrojbi hrvatske vojske i policije, jutros je startao 15. Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata.
18.10.2016.

U znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a i svih ostalih postrojbi hrvatske vojske i policije koji su u obranu tada opkoljenog Vukovara krenuli iz Zagreba,  jutros je s Trga siječanjskih žrtava, iz zagrebačke Kustošije startao 15. Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar  Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata.

Gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio svima onima koji već tradicionalno, u čast poginulih i preživjelih istinskih heroja HOS-a i svih hrvatskih branitelja organiziraju ovaj ultramaraton te je istaknuo kako moramo svoju povijest pamtiti, učiti iz nje i na njoj graditi bolju budućnost.

Tomo Medved, ministar branitelja Republike Hrvatske je zahvalio svim Zagrepčanima te Hrvaticama i Hrvatima koji su u to vrijeme osjećali da svoju domovinu trebaju braniti.

Staza je dugačka 344 km, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek te Osijek – Vukovar.
Maratonci se u Vukovaru očekuju u subotu, 22. listopada, u poslijepodnevnim satima.
 

Gradske vijesti - 2016.