clanak False

17. Dani meda u Zagrebu

08.11.2019.
Danas su 17. Zagrebačke dane meda na glavnome gradskom trgu otvorili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Hrvatskoga pčelarskog saveza Željko Vrbos.

U Zagrebu je 421 pčelar koji s 21 000 košnica proizvedu prosječno oko 735 tona meda godišnje, a ove godine meda će biti i do triput manje, rekao je gradonačelnik Bandić te je izrazio žaljenje što je pčelarima ova godina bila izuzetno loša. Pozvao je sve Zagrepčane da do nedjelje, 10. studenog dođu na Trg bana Jelačića te da kušaju i kupe pčelarske proizvode s pedesetak poljoprivrednih gospodarstava.

Ova manifestacija na najbolji mogući način promovira pčelarstvo kao gospodarsku granu i prezentira pčelinje proizvode kao vrhunac agroindustrijske kvalitete u Republici Hrvatskoj, rekao je predsjednik HPS-a Željko Vrbos. Ova je manifestacija, dodao je, idealna prilika da se za nadolazeću zimu Zagrepčani opskrbe pčelinjim proizvodima kako bi sačuvali zdravlje i ojačali imunitet. Veliko hvala gradonačelniku Bandiću – pokrovitelju ove manifestacije od njezina početka! I neka pčelari više ne dožive lošu godinu kakva je bila ova!

Dane meda u Zagrebu. tradicionalnu manifestaciju zagrebačkih pčelarskih udruga i ove je godine organizirao Hrvatski pčelarski savez sa zagrebačkim pčelarskim udrugama, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Gradske vijesti - 2019.