clanak False

17. sjednica GSV-a

28.05.2019.
U zgradi Gradske uprave, danas je održana 17. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu: Smanjenje administrativnih obveza poduzetnika SCM projekta.

Na današnjoj sjednici, kolege iz Ministarstva - Odjela za poduzetničke klime prezentirale su nam CSM model, pomoću kojega su identificirale broj administrativnih prepreka i načine njihova eventualnog smanjivanja, rekla je nakon sjednice predsjednica GSV-a Olivera Majić. Usporedili smo iskustva na razini lokalne i nacionalne uprave kroz konstruktivne kritike i razmišljanja, te ustvrdili da postoji prostor za rješavanje problema tzv. dumping propisa. Ustanovili smo također da se može poraditi na njihovoj međusobnoj usklađenosti, što i jest cilj tog modela, da se regulira na način da propis jedan drugog podržavaju a ne isključuju.

Upravo je Grad Zagreb napravio puno na području digitalizacije poslovnih procesa, a da biste ga proveli nužno je bilo usklađivanje propisa, detektiranje i smanjivanje različitih razina neučinkovitosti administracije, istaknula je predsjednica.
 
 
 

Gradske vijesti - 2019.