clanak False

18. sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća

03.07.2019.
Danas je u zgradi Gradske uprave održana 18. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na temu Turizam u Gradu Zagrebu.

Nakon sjednice je za medije zamjenica zagrebačkog gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić i predsjednica GSV-a izjavila da u Zagrebu turizam živi 365 dana u godini. „Na sjednici smo razvojne trendove u turizmu sagledavali iz perspektive triju dionika: poslodavaca, sindikata te Grada Zagreba i Turističke zajednice. Bitno je što smo u praksi pokazali da je sinergija Grada, Turističke zajednice, gospodarstvenika, djelatnika i naših sugrađana rezultirala uspjehom u Zagrebu koji je globalno prepoznat kao turistička destinacija“, rekla je i dodala da će se na idućoj sjednici govoriti o mogućnostima zaposlenja te o stanju na tržištu rada.

„Turizam je vrlo propulzivna djelatnost u kojoj Zagreb zadnjih desetak godina bilježi velike rezultate“, naglasio je dopredsjednik GSV-a Igor Škrgatić te je za primjer naveo Advent i Festival svjetla, ali i podatak o dvostruko većem broju ostvarenih dolazaka i noćenja.

„Vidi se da se turizam u Zagrebu razvija i da se puno radi da se manje atraktivni mjeseci turistički oplemene. Hrvatska je mala zemlja, ali vrlo raznolika i prometno dobro povezana pa je bitna suradnja turističkih regija i središta kako bi se turisti što duže zadržali u našoj zemlji“, zaključio je.

Dopredsjednica GSV-a Sanja Mikačić je rekla da su sindikati pohvalili rad Grada Zagreba i njegovih gradskih ureda koji surađuju s Turističkom zajednicom. „Za razliku od jadranskih destinacija, Zagreb ne bilježi veće oscilacije jer ga turisti posjećuju tijekom cijele godine“, istaknula je.

Gradske vijesti - 2019.