clanak False

25. Zagreb Maraton

Na zagrebačkim ulicama održan je jubilarni 25. Zagrebački maraton u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, Grada Zagreba i Turističke zajednice Grada Zagreba.
09.10.2016.

Uz pucanj iz pištolja zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, danas je s Trga bana Jelačića označen start jubilarnog 25. Zagrebačkog maratona u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, a u suradnji s Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom Grada Zagreba.

Ovo je jedna od najvećih i najposjećenijih utrka u Hrvatskoj, a ove godine se prijavilo gotovo 5000 rekreativaca i 3000 ozbiljnih trkača iz cijeloga svijeta, što je apsolutni rekord u dugoj tradiciji zagrebačkog maratona – istaknuo je gradonačelnik, koji ove godine ipak nije trčao ali ni tu mogućnost ne isključuje u narednom izdanju maratona.

Zagrebačkim je ulicama tijekom trajanja maratona važila posebna regulacija prometa, a organizatori su se zbog toga ispričali građanima i zahvalili im na strpljenju uz napomenu da je tradicionalni maraton probudio sportski duh i želju za aktivnim i zdravim životnim stilom.

U muškoj kategoriji pobjednik je bio kenijski maratonac Biwot, a u ženskoj njegova sunarodnjakinja Barsosio. Najbolja od hrvatskih maratonki bila je Bojana Bjeljac koja je u cilj stigla šesta.
 

Gradske vijesti - 2016.